Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular

Yirmi yaş dişimde diş eti şişiyor mu?

20 yaş dişinin üstündeki diş eti dokusunda oluşan iltihaplanma perikoronit olarak adlandırılır. Perikoronit, genellikle yirmi yaş dişlerin diş eti üzerinde tam olarak çıkmaması nedeniyle oluşan bir durumdur.

Yirmi yaş dişi çekimi nasıl olur?

Yirmi yaş dişi çekimi, genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilen rutin bir cerrahi işlemdir. Diş çekimi sırasında diş hekimi, dişi çevreleyen dokuları dikkatlice çıkarır ve gerektiğinde dikiş atabilir.

Dental Fobi

Tedavi olmak istiyorum fakat korkuyorum: Aşırı dental anksiyete ile kliniğimize başvuran hastalarımızda açıklayıcı bir muayene ve ilk seans ile birlikte size detaylı bilgi verilecektir.

Diş beyazlatma sonrası hassasiyet normal mi?

Diş beyazlatma işlemi sonrasında geçici kısa süreli hassasiyetler normaldir. Kliniğimizde size anlatılan yönergelere uyularak daha konforlu bir süreç yaşanabilir.

Diş etlerim çekildi, dişlerim sallanıyor ne yapılabilir?

Diş eti çekilmeleri çeşitli sebeplere bağlı olduğu gibi akut/kronik bir enfeksiyonun da sonucu olabilir.

Kemiklerim eridi, implant olur mu?

Kemik kaybı durumlarında da implant uygulaması mümkündür ancak detaylı bir değerlendirme ve planlama süreci gereklidir.

Şeker hastasıyım implant yapılabilir mi?

İmplant tedavisi şeker hastalığı olan bireyler için uygun olsa da kan şekeri düzeyi kontrolü, genel sağlık durumu, kemik durumu ve ağız hijyeni değerlendirildikten sonra uygulama için bir süreç belirlenebilir.

İmplantın üstüne kalıcı diş ne zaman takılır?

İmplantın çene kemiği ile entegre olduğu ve iyileşmesi için bir süreci içerir. Bu süreç genellikle birkaç haftadan birkaç aya kadar sürebilir. İmplant sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından implant üstü protez uygulaması başlar.

Neden eksik dişler tamamlanmalıdır?

Eksik dişler, çiğneme fonksiyonunun iyileştirilmesi, konuşma yeteneğinin desteklenmesi ve diğer dişlerin hareketini önleme amaçlı tamamlanmalıdır. Eksik dişler çene kemiğinde rezorpsiyona ve diğer dişlerin yer değiştirmesi, eğimlenmesi ve uzamasına sebep olabilir.

İmplant Sonrası Bakım

İmplant tedavisi sonrasında ağız hijyenine özellikle dikkat edilmelidir. Diş fırçalama, diş ipi kullanma ve düzenli kontroller implantın uzun ömürlü olmasını sağlar.

Ağız kokusu neden olur?

Ağız kokusu çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenler arasında kötü ağız hijyeni, diş çürükleri, diş eti hastalıkları, sigara içme, ağız kuruluğu, sinüzit gibi durumlar bulunabilir.

Sigaranın diş sağlığına etkisi

Sigara içmek, diş sağlığını olumsuz etkileyebilir. Diş eti hastalıkları, diş sararması, diş kaybı ve ağız kanseri gibi sorunlara neden olabilir. Sigara içen bireylerin düzenli diş kontrolü yapmaları önemlidir.

Çocuklarda diş sağlığı

Çocuklarda diş sağlığı, erken yaşlardan itibaren önemlidir. Diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmalı, düzenli diş kontrolü yapılmalı ve sağlıklı beslenmeye dikkat edilmelidir.

Ortodontik tedavi nedir?

Ortodontik tedavi, dişlerin düzensiz dizilimini, çene ilişkilerini düzeltmeyi ve güzel bir gülüş elde etmeyi amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Braketler, plaklar veya şeffaf plaklar gibi çeşitli apareyler kullanılabilir.

IM DENTAL STUDIO
En kısa sürede cevaplayacağız

IM DENTAL STUDIO
Merhaba 👋

Size nasıl yardımcı olabilirim?
21:33
×
Bize Yazın